Beet smoothie
ビーツスムージー
Beets.....I have never done this strange roots before come to Canada, though I know there exist special sugar which is made by beets in Japan. Actually, I used to cook with the sugar, that's all I had experience with beets. After I started to explore Farmers market, I have had feeling for beets, someday I wanna try to cook it. This time, I got two organic beets from Farmers market at UBC, as I heard my friend's recommendation that beets can be very good smoothie, I decided to make it!
ビーツ、カナダにくる前まで、一度も挑戦したことのなかった不思議な野菜。もちろん砂糖大根からできているてんさい糖のことは知っていたし、実際料理にも使っていたけれど、たったそれだけがビーツに関する出来事だった。カナダでファーマーズマーケットに出向くようになって、いつかこれで何か作ってみたいと思っていた。今回はUBCのファーマーズマーケットから、2つオーガニックのビーツを手に入れたので、スムージーにするととてもいいらしいと言う友達のアドバイスを聞いて、それに決めました:)
What a beautiful beet color! Also during cooking, the color sticks everywhere, so be careful about your clothes and a cutting board.
なんてきれいなビーツ色♡料理の最中はこの色がどこにでもくっついちゃうので、服やまな板など、注意してください。
Recipe
Serving for 2
二人分
Ingredients
材料
1 mid-sized beet / ビーツ……中1個
1 ripe banana / 熟れたバナナ……1本
200ml soy milk / 豆乳……200ml
1tsp maple syrop / メープルシロップ……小さじ1
Add 1/2tsp lemon juice, if you like.
お好みでレモン果汁を最後に加えてもいいです。
In a juicer, put peeled and cut beet, banana, soy milk, and maple syrop. Mix together.
ジューサーに、皮をむいて切ったビーツとバナナ、豆乳、メープルシロップを入れて混ぜる。
I tried making it with a yellow beet. This tastes softer:)
黄色いビーツでも作ってみました。こっちの方が少し味がやさしい。
No comments:
Post a Comment