Spaghetti squash spaghetti
スパゲティスクアッシュのスパゲティ
Do you know what spaghetti squash is? Its content looks as if it is spaghetti! though it's exactly squash, and tastes like, yes, squash. As I knew this squash from the conversation with my friend in Canada, I was surprised, one memory just came up to my mind. I thought it sounds familiar, I must have had it before in Japan:) One day, my mom bought a strange gourd, she called that "Soumen Uri", which means "Thin wheat noodles gourd". ( that noodles is very popular as real feeling summer food in Japan) Anyway, we had the strange gourd as a "Sunomono" / vinegared gourd, kind of quickly prepared pickles. I remembered.... I was impressed by the name, "Soumen"="Spaghetti" and, "Uri"="Squash". They are almost same meaning, but different words. now, I can say they're the same! from wikipedia:) and also this is the best healthiest meal ever! we don't have to have gluten with spaghetti.
スパゲティスクアッシュって知っていますか。まるでスパゲティのような中身!だけどこれは本当にスクアッシュの一種。(欧米ではかぼちゃやズッキーニなどがまとめてスクアッシュと呼ばれている)そして味ももちろん、ほんのりかぼちゃの味。私が友達と話していたとき、カナダでこのスクアッシュの存在を知って、とても驚いた。ちょうどある記憶がよみがえった。なんか聞いたことのある名前、きっと日本で食べたことがあるに違いない、と思った。そう、ある日母親が変な瓜を買ってきた(どこかからもらってきたのかな?)日のこと。母親はそれを「そうめん瓜」だと言った。中身がまるでそうめん状になっている瓜だ、って。味の記憶はあやふやだけど、私たちはそれを酢の物にして食べた気がする。とにかく、その変な瓜だかスクアッシュが別の場所で違う名前で呼ばれていて、だけど意味がその国の食べ物に置き換えられていることに、すごく感動した。ほとんど同じだー!って。今、ウィキペディアで調べたから、この二つの野菜は同一人物だって自信をもって言えます:) そして同時に、これは絶対ヘルシーなレシピ。グルテンフリーで作れるスパゲティ。
After baked the spaghetti squash, scooped out.
オーブンで焼いた後、かきだしたスパゲティスクアッシュ。
Recipe
Serving for 2
二人分
Ingredients
材料
a middle size spaghetti squash / 中くらいのそうめん瓜 1つ
moderate tomato sauce for two portion/ トマトソース 二人分の適量
1tbsp Olive oil / オリーブオイル 大さじ1
1clove garlic / にんにく 1片
salt and pepper / 塩こしょう
Parmigiano reggiano / パルミジャーノ・レッジャーノ
Preheat the oven to 170˚C / 340˚F
オーブン予熱 170˚C。
Cut a middle sized spaghetti squash in half lengthwise, scoop out seeds and gut from it, and bake for 40minutes or until soft in oven.
そうめん瓜を半分縦長に切り、種とわたを取り除く。予熱しておいたオーブンで約40分、もしくはやわらかくなるまで焼く。
After baked the squash, scoop out inside with a spoon. Heat a pan with olive oil, saute garlic and the spaghetti squash, sprinkle salt and pepper to taste. Serve in dishes, pour warm tomato sauce on it, and grind parmigiano reggiano.
そうめん瓜をオーブンから取り出し、中身をスプーンでかきだす。フライパンにオリーブオイルを熱してにんにくを炒め、そうめん瓜を軽く炒める。塩こしょう少々ふりかける。皿に盛り、温めたトマトソースをかけ、パルミジャーノレジャーノを削る。
No comments:
Post a Comment