Saturday, December 29, 2012

Polenta bruschetta




Polenta bruschetta
ポレンタブルスケッタ






I made a polenta bruschetta with almost same ingredients to the polenta casserole. It seems to be famous to use polenta instead of baguette for it. This bruschetta is quite more filling than usual bruschetta. :)

ポレンタグラタンとほぼ同じ材料で作ったポレンタブルスケッタ。ポレンタでブルスケッタをつくるのは、よくあることみたい。バゲットのブルスケッタよりもずっとボリュームがあります。



Recipe 
Serving for  2
二人分
Ingredients
材料




200g polenta / ポレンタ……200g
1/2 romano tomato / ローマトマト……1/2個
1cm slices zucchini / ズッキーニ……1cm幅のスライス
6 pieces of olive / 輪切りオリーブ……6つ
1 basil leaf / バジルの葉……1枚
1/2 clove of garlic / にんにく……1/2片
Suitable amount of olive oil / オリーブオイル……適量
A little of parmigiano reggiano / パルミジャーノレッジャーノ……少々
A little of extra virgin olive oil / エキストラバージンオリーブオイル……少々



Cut the polenta into each 1cm wide rectangles. Heat a pan with olive oil, bake each of the both sides to make crunchy surfaces, set aside.
In the pan with olive oil, heat the minced garlic and add chopped tomato and chopped zucchini, saute lightly. Cut basil leaf thinly, put in the pan, and dress together slightly. 
Arrange the sauted vegetables and olives on the each polenta. Sprinkle extra vargin olive oil and ground parmigiano reggiano on it.

ポレンタを幅1cmの長方形が2つできるようスライスする。オリーブオイルを熱したフライパンで両サイドをそれぞれ香ばしくなるよう焼いたら、フライパンから取り出しておいておく。
フライパンに再びオリーブオイルを熱し、にんにくを炒める。みじん切りにしたトマトとズッキーニを軽く炒めたら、細切りにしたバジルの葉も加え、全体をかるく和える。それぞれのポレンタの上に、炒めておいた野菜とオリーブの輪切りをのせ、エキストラバージンオイルをまわしかけ、パルミジャーノレジャーノを削って出来上がり。










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