Friday, November 23, 2012

Avocado and shrimp tagliatelle




Avocado and shrimp tagliatelle
アボカドとエビのタリアテッレ






Recipe 
Serving for one
一人分
Ingredients
材料



60g dry tagliatelle / 乾燥タリアテッレ……60g
1/2 avocado / アボカド……1/2個
5 shrimps / エビ……5匹
1 clove of garlic / にんにく……1片
Juice of 1/2 lemon / レモン果汁……1/2個分
1tbsp olive oil / オリーブオイル……大さじ1
2tbsp tomato sauce / トマトソース……大さじ2
salt and pepper to taste / 塩こしょう……少々



Bring a large pot of salty water to a boil, and drop the dry tagliatelle. Cook until just tender, but still firm to bite (al dente). Meanwhile, cut an avocado in half lengthways, then thinly slice the half of avocado. Clean shrimps and boil until done, mix with minced garlic, lemon juice, olive oil, salt and pepper. Drain the boiled pasta, toss with tomato paste until it is coated evenly, then serve in a plate. Place the avocado and the shrimp marinade on it. 

大鍋に、塩をいれた水を沸かし、パスタをアルデンテになるまでゆでる。その間にアボカドを半分に切り、さらにその半分をスライスする。エビを掃除してから、ゆでる。そのエビとみじん切りにしたにんにく、レモン果汁、オリーブオイル、塩こしょうを和える。湯きりしたパスタにトマトペーストをよく和え、皿に盛り、エビのマリネをかける。





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