Monday, October 29, 2012

Salmon chowder




Salmon chowder
サーモンチャウダー





Recipe

Serving for   2
2人分
Ingredients
材料

* Preparation the salmon*

200g salmon / サーモン……200g
1 bay leaf / ローリエ……1枚
1 tbsp of sake or white wine / 日本酒……大さじ1
1 pinch of Salt and pepper / 塩こしょう……少々

* For chowder*

4 big leaves chinese cabbage ( napa cabbage) / 白菜……大きめの葉4枚
1 bunch of Enoki mushroom / えのき……1房
1/2 onion / 玉ねぎ……1/2個
1 tbsp butter / バター……大さじ1
1 cup soup ( vegetable soup stock) / スープ(野菜スープだし)……250ml
50ml cream cheese / クリームチーズ……50ml
1 cup soy milk / 豆乳……250ml




First, place the salmon on a sheet of aluminum foil, sprinkle sake, salt and pepper, put a bay leaf on the salmon, and wrap it with the aluminum foil. Steam it until it becomes pale pink inside, about 10 minutes.

はじめにサーモンをアルミホイルに並べ、酒と塩こしょうをふりローリエをのせる。アルミホイルで包んだら、サーモンが中までうすいピンク色になるまで大体10分蒸す。





Heat a pot, saute the vegetable with butter until softened, then pour soup on it and put steamed salmon, simmer for 5 minutes. Add cream cheese and soy milk, simmer another 5 minutes.

鍋を熱し、野菜をバターでやわらかくなるまで炒める。そこにスープと蒸したサーモンを加え、弱火で5分煮る。クリームチーズ、豆乳も加えてさらに5分煮る。 


I like to eat the salmon chowder with bread, as I soak a piece of baguette in the chowder, or pour the chowder into a bread bowl with cheese on it. It should be melted in oven, maks my mouth water! :9

サーモンチャウダーはパンと一緒に食べるのがいい。バゲッドを浸しながら食べたり、たまにはパンの器にサーモンチャウダーを入れてチーズをトッピング、オーブンで焼く。よだれが出るね:9 











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