Sunday, October 21, 2012

Blueberry tart



Blueberry tart
ブルーベリータルト






Recipe

Serving for 8
八人分
Ingredients
材料


*Tart dough*

6 ounces all purpose flour / 薄力粉……160g
80g sugar / 砂糖……80g
85g unsalted butter / 無塩バター……85g
20ml milk / 牛乳……20ml

*Filling*

300g blueberries / ブルーベリー……300g
1 tbsp sour cream / サワークリーム……大さじ1
1 tbsp sugar / 砂糖……大さじ1
1 egg / 卵……1つ


---Make the dough / タルト生地---

Preheat : the oven to 200˚C / 400˚F
オーブン予熱:200˚C

In a bowl, mix the sugar and butter until fluffy. Add the flour, and mix these until become coarse crumble. Add the milk, mix again, and gather the dough.
Pour the dough evenly into a tart pan, and press the dough to make flat. At the first, press the center of the dough, and the edge, the side in the end. Prick the dough with a fork few times. Bake for 20 minutes in the oven.
Take the crust out and lower the temperature to 180˚C / 360˚F, pour in the blueberries, and return into the oven for 15 minutes.

砂糖とバターをボウルに入れ、なめらかになるまで混ぜる。薄力粉を加えたら、粗くポロポロの状態になる程度まで混ぜる。牛乳を加え、さらに混ぜ、ひとまとめにする。
タルト型に生地を入れ、平らにのばす。真ん中から端、側面、と徐々にのばすとやりやすい。フォークでピケをしたら、オーブンに入れ20分間焼く。
その後オーブンから取り出し、ブルーベリーをのせ、180˚Cでさらに15分間焼く。

---Make the filling and bake / フィリングと仕上げ---

In a bowl, mix the sour cream, sugar, and the egg. Pour the mixture evenly on the tart after take it out the oven, and bake it more 15 minutes. Leave in the turned off oven for another 15 minutes.

Cool completely, and powdered sugar before serving.

ボウルにサワークリーム、砂糖、卵を入れ混ぜる。ブルーベリーをのせ焼いておいたタルトに均等に流し込む。さらにもう15分焼き、その後オーブンを切って、15分放置。
粗熱がとれたら、冷蔵庫で完全に冷やす。サーブする前に、粉砂糖をかけて。








No comments:

Post a Comment