Sunday, October 21, 2012

Red curry




Red curry
レッドカリー




Recipe

Serving for 4
四人分
Ingredients
材料


1 onion / 玉ねぎ……1つ
1 eggplant / なす……1本
1yellow bell pepper / 黄色パプリカ……1個
300g chicken / 鶏肉……300g
2 cloves garlic / にんにく……2片
1 canned coconuts milk / ココナッツミルク……1缶分
1 tbsp red curry paste / レッドカレーペースト……大さじ1
2tsp sugar / 砂糖……小さじ2


Cut eggplant, yellow pepper, and chicken equivalently, slice onion, mince garlic.
In a pan, heat the oil medium heat, and saute garlic. Add onion and yellow pepper saute until soft. Add chicken, cook until it becomes brown color. 

なす、黄パプリカ、鶏肉を大体同じ大きさに切る。玉ねぎはスライスにし、にんにくはみじん切りにする。フライパンで油をあたため、にんにくを炒める。香りが出たら玉ねぎをやわらかくなるまで炒める。鶏肉と黄パプリカを加え、鶏肉の色がかわるまで炒める。

Heat another pot, combine 1/2 tbsp red curry paste and 1 canned coconut milk, simmer for 5minutes. Put the vegetable and chicken into it, add sugar and eggplant, simmer for another 5 minutes or until eggplant becomes soft.

鍋をあたため、レッドカレーペーストとココナッツミルクを入れ5分煮る。炒めておいた野菜と鶏肉を加え、なすも加えてさらに5分、なすに火が通るまで煮てできあがり。

Serve it on rice:)
ごはんと一緒にどうぞ。




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