Sunday, October 21, 2012

Chili con carne





Chili con carne with sunny side up
チリコンカン、目玉焼きのせ







Recipe
Serving  for 5
五人分
Ingredients
材料

1 large onion / 玉ねぎ…大1つ
2 cloves garlic / にんにく…2片
1 pound lean ground beef / 赤みの牛ひき肉…450g
14 ounce whole peeled tomatoes with liquid in can / トマト缶(丸々トマトのジュース漬け)…400g
15 ounce(1can) black beans / ブラックビーンズ…420g
2&1/2 tbsp vegetable oil / サラダ油…大さじ2 と1/2
1/2 chile pepper / チリペッパー…1/2本
1 tsp salt / 塩…小さじ1
1/2 tsp freshly ground black pepper / 黒こしょう…小さじ1/2
2 tsp ground cumin / クミン…小さじ2
1 tsp chili powder / チリパウダー…小さじ1
1 tbsp paprika / パプリカ…大さじ1
1 tbsp cinnamon / シナモン…大さじ1
3 whole cloves / クローブ3つ


If you use dried black beans, soak it in water one night, and drain and rinse. 
もしドライブラックビーンズを使うなら、前の晩にたっぷりの水で戻しておく。水を切り、さっと洗う。

Chop onion, garlic, tomatoes, and chile pepper. In a medium sized stock pot, heat the oil medium heat, and saute onion, garlic, and chile pepper until soft. Add ground beef, cook until it becomes brown color. 
玉ねぎ、にんにく、トマト、チリペッパーをみじん切りにする。中鍋に油を中火で熱し、玉ねぎ、にんにく、チリペッパーをやわらかくなるまで炒めたら、牛ひき肉を加え、茶色くなるまで炒める。

Pour in tomatoes with liquid, salt, pepper, cumin, chile powder, paprika, cinnamon, and cloves. Stir and cover the pot, simmer for 40 minutes with low heat.  Add black beans, and cook another 15 minutes until almost boil down the liquid
トマトをジュースごと加え、塩、こしょう、クミン、チリパウダー、パプリカ、シナモン、クローブも加えて軽く混ぜたら、ふたをし40分間弱火で煮る。ブラックビーンズを加え、さらに15分間、ほとんど汁気がなくなるまで煮詰める。


I like to eat chile con carne with egg and cheese:)
チーズと卵をチリコンカンにかけて食べるのがすきです。




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